joi, 5 ianuarie 2012

Despre FRUMUSEȚE la început de An !





















Metalul nobil cosmetic
Recunoasteti ca nu v-ati gandit niciodata la aur ca ingredient cosmetic. In antichitate, metalul pretios era utilizat in tratarea diverselor afectiuni, gratie proprietatilor sale antiinflamatorii miraculoase. Ulterior, aurul a intrat si in domeniul cosmeticii. Initial, firele de aur erau introduse in tesutul cutanat, sub forma de retea, pentru amelioararea tenului lipsit de tonus.

Datorita calitatilor sale estetice, aurul a fost introdus si in compozitia unor fardurilor. Motivul: aurul nu-si modifica culoarea si nu este afectat de radiatiile ultraviolete. Pentru constanta proprietatilor sale, aurul din cremele pentru fata confera pielii o stralucire deosebita. Pe langa nenumaratele calitati estetice, metalul pretios exercita asupra pielii efecte benefice avand un rol calmant, regenerator si anti-alergic. Potrivit dermatologilor si esteticienilor, tratamentul cu aur este extrem eficient in cazul tenurilor sensibile si alergice dand rezultate chiar si acolo unde alte tratamente au esuat.

Pulberea de aur, pentru un ten stralucitor

In urma tratamentului cu aur, tenul obosit din diverse motive (stres, poluare, expunerea prelungita la ultraviolete) isi recapata rapid tonusul si stralucirea. Pentru a intelege mai bine cum actioneaza metalul nobil in cabinetele cosmetice, va vom dezvalui cum se deruleaza un astfel de tratament.

Intr-o prima etapa, tenul este curatat cu un peeling chimic. Actiunea de indepartare a celulelor moarte nu se executa mecanic prin frecarea cu microparticulele abrazive, ci enzimatic, datorita unei substante care dizolva legaturile dintre celulele. Curatarea tenului se face astfel printr-o metoda mai blanda si mai delicata. Urmeaza aplicarea unei masti de colagen, pe care tenul o absoarbe aproape in totalitate. Colagenul joaca un rol foarte important in structura pielii, fiind proteina care asigura elasticitatea si troficitatea tesuturilor.

Actiunea de hranire si regenerare intensa a tenului continua prin aplicarea unui ser nutritiv. Acesta contine toate substantele necesare pielii: vitamine, oligoelemente si enzime. La final, cosmeticiana fixeaza efectele obtinute cu ajutorul aurului. Acum se aplica masca cu aur si miere. Foarte fin macinata, in amestec cu mierea si acidul hialuronic (unul dintre cei mai eficienti agenti de hidratare), pulberea de aur ramane la suprafata pielii oferindu-i aspectul stralucitor.

Caviarul, un deliciu cosmetic

Chiar daca ne ingrijim tenul folosind regulat o crema antirid, aceasta ingrijire nu este suficienta. De cele mai multe ori, pielea fetei necesita o actiunea concentrata a unor ingredienti mult mai concentrati. Unul dintre acestia este chiar caviarul.

Acest deliciu culinar, recent descoperit de catre industria cosmetica, s-a dovedit a fi extrem de eficient in lupa cu ridurile. Dotat cu excelente proprietati nutritive si hidratante, caviarul este o veritabila sursa de vitalitate si energie pentru ten. Tenul ridat, obosit si tern isi va recapata aspectul luminos si proaspat in urma tratamentului cu caviar.

Colagenul marin si elastina redau elasticitatea pielii

Dupa pregatirea tenului cu ajutorul demachierii si a unei usoare exfolieri a celulele moarte de la suprafata pielii, cosmeticiana aplica un preparat pe baza de colagen din sursa marina. Acest serum se maseaza pana cand tenul il absoarbe in totalitate. Ingredientele active din acest produs, precum colagenul si elastina, redau fermitatea si elasticitatea epidermei, ele contribuind activ la refacerea retelei de fibre de colagen si elastina din epiderma.

In urmatoarele faze ale tratamentului esteticiana aplica o masca pentru a amplifica efectele benefice ale caviarului. Spirulina continuta de acest preparat cosmetic are un rol activ in albirea tenului si netezirea lui. Dupa 15 minute, timp în care produsul actioneaza, acest preparat este inlaturat si se aplica masca cu caviar fluid. Impreuna cu oligoelementele si vitaminele pe care le contine, masca cu caviar hraneste in profunzime tenul. La finalul tratamentul, se executa un masaj cu crema de caviar. Miscarile de masaj amplifica si mai mult efectul de antirid al tratamentului.

Caviarul ca ingredient cosmetic a fost introdus si in produsele cosmetice de lux. Produsele din gama "La Collection caviar", oferite de firma La Prairie, au rezultate vizibile in amelioarea aspectului tern si lipsit de stralucire al tenului matur. Proprietatile nutritive ale caviarului, asociate cu efectul de lifting al proteineler marine redau aspectul luminos si satinat al pielii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu